Posted on

Здравословна и вкусна пица

pizza

Винаги, когато човек се замисли за разкошна пица първо и най-важно идващо му на ум, обикновено е „нездравословна”. Една пица дори е възможно да стане много полезна, в зависимост от съставките и това как се прави.

Рецепта за полезна вкусна пица е изключително елементарна и се свежда до избора на точните хранителни компоненти. Точно преди да почнете да се тревожите за гарнитурата, хубаво е да се замислите за тестото. Ще намерите различни видове тесто, но такова без глутен ще гарантира, че всеки един би могъл да се зарадва на Творението ви. За съжаление значителен брой от тестата за пица без глутен са с един неприятен проблем – на вкус са ужасни. Тестото за пица без глутен обикновено е твърде тестливо или адски хрупкаво и се разпада. Откриването на крехкият баланс между 2-те е понякога наистина доста сложно. Хубавата рецепта е тази, която включва много различни видове брашно – тапиока , сорго или кафяв ориз. Допълнителни съставки като морска сол, кафява захар, зехтин и оризов оцет ще добавят приятен вкус към тестото и ще предотвратят да изсъхне твърде много.

Веднъж като приключите с тестото можете спокойно да се захванете с гарнитура – тънка или дебела, квадратна или кръгла. Добрата рецепта е тази, която не изсушава гарнитурата прекалено много. Запичате докато тестото се набъбне, точно тогава вадите и добавяте всички останали съставки. Соса за пица е несъмнено значително важен. Можете спокойно да намерите органични сосове за пица онлайн и в отделни специализирани в сферата магазини. Можете спокойно да си го приготвите самостоятелно, като вземете точните доматки, добавите билки и чесън и смелите в кухненски робот. Вие сами преценявате колко гъст ще е соса и какви точно подправки ще се използват, като всичко това би могло да ви даде по-лют или по-сладък вкус. Плюса от домашно сътворен сос е точно това, че не се получават много високи нива на захар или натрий, намиращи се в соса от буркан.

Когато говорим за сиренето – козе сирене или моцарела са класически. Можете да използвате малко или много. Съществуват версии, които използват мляко с ниска масленост, като така се избягва голямото съдържание на мазнини, от което просто нямате нужда. Сиренето е хубаво да обхваща повече пица, осигурявайки Ви чудесния вкус, който искате. Гарнитура могат да бъдат зеленчуци, започвайки от моркови и се стигне до гъби. Използването на няколко най-различни всеки път би ви помогнало да откриете на кои от тях да се радвате повечко.

Поставете всичко това в печката, докато сиренето се размекне и се получи вкусна, здравословна пица, която сте създали от нищото.

Но ако всичко това ви се струва сложно, можете да се доверите напълно на Мелниците и техните собствени страхотни пици с възможност за доставка до вашия дом!

Намерете още детайли: http://melnicite.com/superfood/kategoriq/pici/